Hållbar utveckling i projektform

Green Charge

Värnamo kommun deltar i ett projekt som drivs av Miljöfordon Syd och Blekinge tekniska högskola. Projektet innebär en satsning på elfordon och laddinfrastruktur i Småland, Blekinge och norra Skåne.

Green Charge fas ett är avslutad och Värnamo går nu in i fas två.

Naturens pärlor på Naturkartan

Under 2016 och 2017 kommer Värnamo att satsa lite extra på att samla och lyfta de natursköna platser som finns i kommunen på ett modernt och tillgängligt sätt. Tanken är att allmänheten lätt ska kunna hitta och uppleva naturen samt att sprida kunskapen om de höga natur och rekreationsvärden som finns i vår närmiljö. 

Vackra utsiktsplatser, möjligheter till fågelskådning, gömda badplatser, smultronställen och andra pärlor är grunden till det delfinansierade LONA-projektet Naturens pärlor.

Vilken är din favoritplats? hör av dig med tips!

 

Avslutade Projekt

Klimatpiloterna

Under 2013 utmanade ett antal klimatpiloter sig själva till en klimat­smartare livsstil. Alla var välkomna att delta på tematräffar och föreläsningar.

Projektet var ett samarbete mellan Värnamo kommun och Klimatnätet i Värnamo.

Framlyftande av naturområden

Under 2012 inventerades kommunägd mark i syfte att identifiera och lyfta skyddsvärda naturområden. Inventeringen resulterade i åtgärder som till största del utfördes under 2013.

Inventeringen och åtgärderna genomfördes som LONA-projekt och gäller fyra områden i närheten av Bor, Bredaryd respektive Värnamo som nu tillgängliggjorts för allmänheten. 

Projektrapporten Framlyftande av naturområden till Edward Wibecks minnePDF

Två broschyrer har tagits fram som presenterar områdena i text och bild: Broschyr Lundsbo/KarlsbyggetPDF och Broschyr Videskogen.PDF

Granskad 2016-11-24
av Anita Johansson

Skriv ut