Aktuella evenemang

Vårens program är klart. Programmet finns att hämta på alla kommunens bibliotek. Välkomna till vårens alla kulturprogram.
Program vår 2017.PDF

Föredrag / föreläsning / musik

Panelsamtal "Tillit i det offentliga Sverige"

Torsdagen den 18 maj kl 19.00 på Stadsbiblioteket: Tillit i det offentliga Sverige, panelsamtal med bland andra Håkan Sörman (landshövding), Kalle Boman (filmproducent och Rutans upphovsman) och Alice Åström (f d vice partiledare Vänsterpartiet). Moderator: Lars Alkner.

Samtalet är flyttat, det var från början en del av Rutans tvåårskalas den 18 april, p.g.a. olika omständigheter flyttades det till den 18 maj.

Vråendagen

Lördagen den 6 maj kl. 11-15 är du välkommen till Träffpunkt Vråen för en fullspäckad familjedag. Trollkarlsshow med Christabuu kl. 14, det blir också våffelcafé, ansiktsmålning, musikuppträdande och mycket mer! Se programmet för Vråendagen härPDF.

Samtal med Lars Alkner

Kulturchef Lars Alkner har samtal med olika personer i aktuella ämnen. Fri entré. På sidan hittar du även samtal som redan varit. Saknar du något kan du hitta det på Youtube.

Ljungby Berättarfestival till Värnamo 16 - 17 juni

Barnförestälningar på Träffpunkt Vråen, Vråens bibliotek, Värnamo

Fredag 16 juni kl kl. 09:00 – 09:30
Siw Svensson och Sagopallen @
Siw Svensson tar med barnen till sagans värld med hjälp av sin fängslande berättarkonst och sagopallens alla väsen. För barn från 3 år
Fri entré! Anmälan till Vråens bibliotek tfn: 0370-37 76 10

Fredag 16 juni kl kl. 10:00 –10:30
Har prinsar och prinsessor det bättre än vi?
Siw Svensson tar med barnen till sagans förunderliga värld. För barn från 6 år. Fri entré! Anmälan till Vråens bibliotek tfn: 0370-37 76 10

Kulturhuset Cupolen Värnamo

Fredag 16 juni 19.00 – 20.45 Anders Granström - 10 Merrillbone Lane
En föreställning med kraft. Genom några fantastiska berättelser, inte minst Anders egen, ser vi mönster som styr oss. Vi får bland annat följa en ung flicka i 1800-talets London och kaptenen på en kanonbåt i Tonkinbukten. Hur börjar varje människas historia? Varför blev vi som vi är? Denna föreställning lämnar efter sig många tankar. Föreställningen gjorde succé på Glimmingehus sommaren 2016. Paus 20 min. För vuxna.
Pris: 130 kr OBS! Biljetten gäller endast med festivalpass.

Föreställningen ges i samarbete med Lungby Berättarfestival, Värnamo kommun och Gislaved-Värnamo teaterförening.

Samling vid Kulturhuset Cupolen, Värnamo

Lördag 17 juni kl. 13.00 – 17.30
Sägenresa – Tvillingtorn och tvillingar, gömda kistor och en försvunnen ek @ berättaren Per Gustavsson och folklivsforskaren Bengt af Klintberg.

En bussresa i ett sägenomspunnet landskap öster om Värnamo stad. Vi tar oss upp till trollens hemlighetsfulla klippa och ner i den stora hålan på kyrkogården. Vi gör som resande i trakten alltid gjort och gästar den anrika gården mellan Fur och Flå. Vi reser även i tiden och möter omöjlig kärlek och brodermord. Ciceroner är berättaren Per Gustavsson och folklivsforskaren Bengt af Klintberg. Och det blir säkert en och annan ruskig spökhistoria också…
Pris: Pris: 350 kr inkl kaffe OBS! Biljetten gäller endast med festivalpass. Biljetter och festivalarmband köps på https://www.biljettkiosken.se/event samt på Stadsbiblioteket Värnamo.

OBS! Anmäl hos Sagomuseet om du vill åka från Ljungby. Då går avfärden från Sagomuseet 12.15. Denna sägenresa görs i samarbete med Värnamo kommun och Lungby Berättarfestival

Det krävs festivalarmband för 20 kronor (behövs ej till barnföreställningarna). Armbandet ger även fri entré till ett flertal programpunkter och till Sagomuseet under festivalen. Även armbandet säljs i lånedisken.

Program för Värnamo finns att läsa här.länk till annan webbplats

Biljetter finns att köpa på Värnamo Stadsbibliotek och på Berättarfestivalens hemsida.länk till annan webbplats

Granskad 2017-04-27
av Solgerd Wilhelmsson